Leírás
Történelmileg a "spagetto" kifejezés hivatalos említése Nicolò Tommaseo és Bernardo Bellini első olasz nyelvi szótárára vezethető vissza (1819). A „spagetto” szó a „spago (szál) hímnemű kicsinyítőjeként” szerepelt, és említik a „Minestra di Spaghetti”-t (spagettileves), amely egy hosszú, vékony szál méretű tészta, mint például a sopracapellini.” Érdekes tény: 1957-ben a BBC és a televízió bemutatta az első napi dokumentumfilmet a stúdióban és a televízióban. a nézők telefonhívásával a spagetti gyártóinak és forgalmazóinak a nevét kérve, hogy vásárolhassanak belőle.
A spagetti annyira sokoldalú, hogy bármilyen fűszerrel tálalható, a haltól a húsig, a zöldségektől a sajtokig, de extra szűz olívaolajjal és egy megszórt parmezánnal is kiváló.
500 g-os és 3 kg-os kiszerelésben kapható.