Leírás
Pennette Rigate 241. sz
A Pennette Rigate a Penne családhoz tartozik, de átmérőjük különbözik, mivel valamivel kisebbek. Olaszul a "Penne" kifejezés a libatollra utal, amelyet a történelem során használtak az íráshoz, és amelyet átlósan vágtak, hogy igazán vékony hegyet kapjanak. A tésztacsőből nyert forma lehet sima vagy bordázott, változó hosszúságú, és a tolltollakra jellemző átlós vágású. A penne azon kevés tésztafajták egyike, amelyek elkészítésének pontos dátuma van. Valóban, 1865-ben egy San Martino d'Albaro-i (Genoa) tésztakészítő, Giovanni Battista Capurro szabadalmat kért és kapott egy átlós vágógépre. A szabadalom azért volt fontos, mert azt jelentette, hogy a friss tésztát tollal lehetett vágni anélkül, hogy összetörték volna, és különböző hosszúságban, 3-5 centiméter között (mezze "fél" penne vagy penne). A Római Állam Központi Levéltárában őrzött dokumentumban ez áll: "Eddig csak kézzel, ollóval lehetett átlós vágást végezni, ami a lassú és időigényes fogás mellett szabálytalan vágást is eredményezett, ami a tésztát ellapította". A Pennette Rigate kiválóan alkalmas marha- vagy sertéshúsból készült húsragús tésztaételek készítésére. Tökéletesen alkalmazkodnak a zöldségekből, például padlizsánból, paprikából, cukkiniből és articsókából készült szószokhoz, vagy az extravagánsabb lazacos vagy vodkás receptekhez. 500 g-os vagy 3 kg-os kiszerelésben kapható.
Főzési idő: 10 perc - Al dente: 8 perc