Leírás
A mafaldine a hosszú, fodros, szárított tésztafélék családjába tartozik, mindkét oldalán felcsavarodott szélű szalag formájuk miatt.
„Reginette” vagy „Reginelle” néven is ismertek, és Nápoly területéről származnak, ahol egykor „Fettuccelle Ricce”-nek hívták őket. A nápolyiak Mafalda Savoyai hercegnőnek szentelték őket, és az ő tiszteletére nevezték át Reginette-nek (az olasz „regina” szóból, ami királynőt jelent) vagy Mafaldine-t.
Miután a gömbölyű tésztát, mint a Mafaldine-t, megfőzték, jellegzetes, egyenetlen állagúak, ami a sima és a fodros részeken eltérő.
Egy másik jellemzője ennek a tésztafajtának, hogy a fodros része több szószt képes megtartani, mint a sima rész.
Ez egy meglehetősen sokoldalú tésztafajta, ezért a Mafaldine-hoz ajánlott szószok: nápolyi ragú ricottával, vadszószok, kagylóból és tenger gyümölcseiből készült halszószok vagy lágy sajtokból curry, sáfrány, torma vagy gyömbér hozzáadásával készült fehér szószok.
500g-os kiszerelésben kapható
Főzési idő: 9 perc - Al dente: 7 perc